Weer een autobrand en nu op de Debussystraat Leiden

 

    

Archief

 

Zoeken

 

Contact

 

Disclaimer

 

 

 

 

 

Zaterdag 24 maart 2012

Weer een autobrand en nu op de Debussystraat Leiden

 

Leiden - Zaterdagavond even na elf uur heeft er wederom weer een autobrand gewoed en nu op de Debussystraat in Leiden. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto geheeld uitbrandde. Het is onbekend hoe de auto in de brand is geraakt, maar Leiden wordt de laatste tijd geteisterd door autobranden. Zo ging er al een auto in brand in de wijk de Kooi en enkele auto's in de Rivierenbuurt. Nu was de autobrand in Zuid-West. De politie is opzoek naar getuigen. Heeft u iets gezien meldt dit dan bij de politie op nummer 0900 88 44 of bij Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Persbericht:

Politie Hollands Midden heeft een filmpje op de website YouTube geplaatst waarop te zien is hoe een nog onbekende man in Leiden een auto in brand steekt. De brandstichter zelf vat daarbij ook vlam. De politie hoopt dat er getuigen zijn die meer kunnen vertellen over deze brandstichter.

Op de beelden is te zien hoe de man op zaterdag 24 maart rond 23.10 uur op de Debussystraat een auto overgiet met een brandbare vloeistof. Als hij de vloeistof in brand steekt, slaan de vlammen over op de man zelf. Hij springt dan op een fiets met kleine wielen en zwarte fietstassen en rijdt brandend weg. Het zou kunnen dat het om een vouwfiets gaat.

Getuigen gezocht
Het is heel goed mogelijk dat de brandstichter gewond is geraakt. De politie wil daarom graag spreken met mensen die in hun omgeving iemand kennen die na zaterdagavond 24 maart 23.10 uur brandwonden had of die brandschade had aan zijn kleding. Ook met mensen die iemand kennen die rijdt op een fiets met kleine wielen en zwarte fietstassen wil de politie graag in contact komen. Alle andere informatie over deze brandstichting is ook van harte welkom.

Getuigen wordt gevraagd te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844.
 

 

 

Foto's Ricardo Bakker

Voor uitgebreid fotoverslag zie www.RicardoBakker.nl onder het kopje Reportages

 

 

 

 

 

 

 

Alle foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Foto's mogen niet gekopieerd,

verspreid en/of op een andere websites worden geplaatst, zonder toestemming van de maker!